Altmış yaşını geçmiş olmasına rağmen, kırk yaşlarında genç ve dinç görünen Süleyman Aslan Ağabey, kâh hüzünlenerek, kâh sevinerek, kâh gözleri dolarak, kâh yerinden kalkıp coşarak anlatıyordu hatıralarını.
“Emirdağ’ında Üstadın kaldığı üst kattaki evin merdivenlerini ağır ağır çıkarken, kalbim yerinden çıkacakmış gibi çarpıyordu. Yirmi yaşında bir delikanlıydım ve çok heyecanlıydım. Kapıyı çaldım. Kapıyı Tahiri Ağabey açtı. Üstadın çok hasta olduğunu ve ziyaretçi kabul etmediğini, hem şimdi evde olmadığını söyledi. Çok hüzünlenmiştim. Tâ Karabük’ten sırf Üstadı görmek için geldiğimi söyledim. Şefkat kahramanı olan Tahiri Ağabey beni içeri aldı. Diğer ağabeylerle birlikte kaldığı odaya götürdü. Çok az bir zaman geçmişti ki, Üstadın arabasının sesi duyuldu ve Tahiri Ağabey sür’atle aşağıya indi.
Biraz sonra Zübeyir, Tahiri ve Ceylan ağabeylerin yardımıyla Üstad merdivenlerden çıkarıldı ve ‘Bana hemen misafirimi getirin.’ dedi. Tahiri Ağabey beni Üstada götürdü. Elini öptüm. Beni kucakladı, bağrına bastı ve başımı okşadı. Âdeta kendimden geçmiştim ve ağlıyordum. Bana unutamayacağım bir ders yaptı. Bana hizmet-i imaniyenin önemini izah etti ve ‘Ben, Karabük, Eflani ve Safranbolu’ya dua ediyorum. Fakat, Zonguldak ve havâlisine daha çok dua ediyorum.’dedi.” Süleyman Ağabey sanki o hâli tekrar yaşıyor gibiydi. Çok duygulanmıştı. Gözünden yaşlar akıyordu.
Bizler de aynı heyecan ve duygularla, ilgi ve sevgiyle hatıralar denizine dalıp gitmiştik. Ankara, G. Antep ve Urfa’dan gelen otuz civarındaki üniversiteli gençlerin, Yeni Asya Zonguldak Sosyal Tesislerinde birlikte dinlediğimiz bu hatıralar, onların ve bizlerin şevkini arttırmış Ve Bediüzzaman’ın kudsi iman ve Kur’an dâvâsınıa, daha canlı ve daha dinamik bir kararlılıkla sahip çıkmamıza vesile olmuştu.
Evet, her geçtiği veya uğradığı şehirlerin dirilerine ve ölülerine dualar eden Üstadın, Zonguldak ve havâlisine ettiği makbul duaların tezahürleri, her yerde görüldüğü gibi, Zonguldak ve civarı hizmet mahallerinde daha çok müşâhede ediliyor. Onları ve her taraftaki emsallerini binlerle tebrik ediyoruz. Cenab-ı Hak şevk ve gayretlerini arttırsın, amin.
asyanur.info samicebeci.net (YouTube-Sami Cebeci videoları)