Mersin, bir milyonu aşan nüfusu, serbest ticaret bölgesi, uluslar arası taşımacılığa elverişli büyük limanı ve sair özellikleriyle, Akdeniz sahillerinin göz dolduran bir ilidir.

Muhtelif zamanlarda gittiğimiz bu ildeki kahraman dâvâ arkadaşlarımızın arasındaki birlik, muhabbet, uhuvvet ve tesanüd gibi sıfatların varlığı  göze çarpıyordu. Meşveret heyeti ve hizmet komisyonlarıyla iş bölümü yapan ve her cihetle kendi alanlarına düşen vazifeleri hakkıyla yapmaya odaklanan bu bahadır insanlarla, öğle namazını müteakip Risale-i Nur’un meslek ve meşrebine taalluk eden bir seminer, akşam da geniş katılımlı bir ders yaptık. Sonradan getirdikleri ve ellerinde var olanlarla birlikte seksen civarındaki kitaplarımızı program sonrası imzalayarak, yazar ve okuyucu buluşması adını verdikleri bu çalışmalarına katkıda bulunma imkânını bulduk.

Pazar günü öğle namazından sonra, projeleri tasdik edilen dört katlı yeni hizmet binasının temelini atma merasiminde birlikte olduk. İki seneden beri hedeflerine koydukları bu hayırlı teşebbüsün, dokuz-on ay gibi kısa bir zaman içinde gerçekleşeceğini ümit ediyoruz. İki yüz metrekare temel üzerine inşa edilecek olan hizmet merkezi, geniş ders salonu, öğrencilerin kalacağı mekânlar, sosyal faaliyetler için planlanmış alanlarıyla, Bediüzzaman’ın “Medrestü’z Zehra” adını verdiği bir İslâm üniversitesinin Mersin şubesi fonksiyonunu icra edecek, inşaallah.

Evet, aynı maksat için çalışan, birlik, beraberlik, muhabbet, uhuvvet ve tesanüd içinde hareket eden şahs-ı maneviler için, Allah’ın yardımı her zaman onlarla beraberdir. Zaten, biri çimentosunu, biri tuğlasını, birileri de yetecek kadar demirini ve diğer malzemeleri üstlenmekle, oracıkta kaba inşaatı garantiye alınmıştı. Gerisi nasıl olsa gelecekti.

Konuşmamda da belirttiğim gibi, hiç bir uçak havada kalmıyorsa, Allah için yapılan hiç bir mabet ve hizmet binası da yerde kalmaz ve muhakkak tamamlanır. Altı Aralıkta, yani bir hafta sonra Kıbrıs Lefkoşa’da temelini atacağımız hizmet merkezi de aynı mânâlara mazhar olacak, inşaallah. Bütün dostlarımızın hem kavli hem de fiili dualarını beklediğimizi bilmelerini isteriz. Gayret bizden, yardım ise Allah’tandır.

(Not: Hem Mersin hem de Kıbrıs’ta yapılan hizmet binalarımız, altı sene sonra 2020 yılı itibariyle tamamlanmış ve aktif hizmetlerin merkezi olarak faaliyetlerine devam etmektedir. Kıbrıs hizmet merkezinin ise, üstteki iki katın fayansları ve bir kısım eksikleri tamamlanmak üzere, elhamdülillah.)

asyanur.info  samicebeci.net  (YouTube-Sami Cebeci videoları)