(Dünden devam)

Bahsi geçen iman hizmeti noktasından en önemli olan mesele, mesleği ve hizmeti aynı anlayan insanların oluşturduğu bir toplulukta fikir bütünlüğünün olması, ortaya çıkan bir takım sosyal olaylar yüzünden fikir birliğinin bozulmaması, Risale-i Nur’a göre birlik ve ittihadın korunmasıdır. Aksi takdirde, cemaat olma özelliği kaybolur, kalpler, gönüller ve fikirler dağılır.

Böyle bir duruma düşüldüğü zaman, manevi kuvvet zayıflar ve dikkate alınmayan kuru bir kalabalık olmaktan öteye geçemez. Onun için Bediüzzaman Hazretleri “Cemaatte vahid-i sahih (gerçek birlik) olmazsa, cem ve zam kesir darbı gibi küçültür.” tespitini yapar. Öyle durumdaki cemaatler sayı itibariyle çoğaldıkça, hakikatte küçülürler.

Bu gerçeği önemle takip eden merhum Zübeyir Ağabey “Kardeşlerim! Bizim sadece Risale-i Nur okumamız fikir birliğimizi temin etmeye yetmez. Çünkü hadiseler sürekli değişmektedir. Onları, Risale-i Nur ölçülerine göre yorumlayıp, fikir bütünlüğümüzü korumaya vesile olacak ve lâhana yaprağı kadar da olsa günlük bir gazete çıkarmamız lâzımdır.” demiştir. İşte, Yeni Asya gazetesinin çıkarılması bu gerçeğe ve maslahata dayanmaktadır.

Evet, insanlık tarihinde meydana gelen sosyal olaylar ve savaşlarda nice az topluluklar var ki, fikir ve gaye birliğinden dolayı, fikren farklı olan nice çok kalabalık toplulukları mağlûp etmiş ve sonunda zafer kazanmışlardır.

Süfyan komitesinin bid’akâr rejiminin dehşetli tahribatını tamir ile vazifeli olduğunu bilen şuurlu müminler, bu gerçeği hiçbir zaman unutmamalıdırlar.

asyanur.info  samicebeci.net  (YouTube-Sami Cebeci ile Risale-i Nur dersleri) (YouTube-Sami Cebeci ile her akşam canlı Risale-i ur dersleri)