Asrın manevi sahibi olan Bediüzzaman Hazretlerinin geçtiği veya bir müddet kaldığı her şehrin mutlaka ayrı bir kıymeti ve değeri vardır. Bu Müslüman milletin hem dünya hem de âhiret saadeti için hayatını ortaya koyan ve adayan o büyük insan, her türlü eza ve cefayı, meşakkat ve çileyi bizler için çekti. Bu yolda, her türlü işkence ve sıkıntılara katlanmak durumunda kaldı.

Hayatı boyunca en küçük bir baskı ve tahakküme boyun eğmeyen Bediüzzaman, dahilde asayiş ve emniyetin bozulmaması için, küçük bir karakol amirinin keyfi baskı ve uygulamalarına bile sabırla karşılık verdi. Böylece, karışıklık çıkmasını sağlayarak din ve dindarları ezmeye çalışan hâkim güç odaklarına  fırsat vermedi. Hayatının sonlarına doğru, kendisine çeşitli işkence ve zulümleri reva gören, kendisini sürgünden sürgüne gönderen, mahkemelerde mahkûm etmek isteyen, zindanlarda yer hazırlayan bütün düşmanlarına , Risale-i Nur ile imanlarını kurtarmak şartıyla hep hakkını helâl etti. Halk Partisinin yaptığı bütün bu zulümlerin kusurunu yüzde beşe verdi. Onların, kaderin derin sırlarını anlayamayarak İlâhi tecellilerin gerçekleşmesine vesile olduklarını söyledi. Hiçbir talebesinin de intikam peşinde olmamasını istedi.

Bunun yerine, Risale-i Nur eserlerinin bol miktarda ve sürekli okumalarını tavsiye etti. Ehl-i dalâlet ile yapılması gereken mücadelenin ancak bu suretle olması gerektiğini belirtti. Fertten cemiyete giden büyük bir ıslahat hareketinin, irşat ve tenvir eksenli bir usul ile gerçekleşebileceğini ifade etti. Nur Talebeleri de, bu ve emsali vasiyetleri emir kabul ederek, asayiş ve huzurun, emniyet ve güvenin manevi birer bekçisi olmayı kendilerine şeref bildiler. Ona zarar verecek en küçük bir vukuata karışmadılar. Allah’ın rızası yolunda sürekli okudular, anlattılar, yaşadılar ve etraflarına manevi ışık saçtılar. (Devamı yarın)

asyanur.info  samicebeci.net  (YouTube-Sami Cebeci ile Risale-i Nur dersleri) (YouTube-Sami Cebeci ile her akşam canlı Risale-i Nur dersleri)