Asr-ı Saadette, sahabelerin arasında hatadan dönme faziletinin binlerce örneği olduğu gibi, asr-ı âhirde sahabe mesleğinin bir cilvesine mazhar olan Risale-i Nur mesleğinde de, binlerce misaller vardır.

Onlardan bir tanesini nakletmek istiyorum: Bediüzzaman Hazretlerinin seçkin talebelerinden ve Üstad tarafından “Risale-i Nur’un avukatı” lâkabı verilen Aydınlı Ahmet Feyzi Kul Ağabeyi, Milli Selamet Partisinin en hızlı olduğu ve mukaddesat-ı diniyeyi siyasete alet ettiği bir zamanda, onu da kendine çeker. Yeni Asya gibi düşünmediği için gazeteyi çıkaranlara ve özellikle Bekir Berk Ağabeye de kızmaktadır. Zira, gazete Nur mesleğinin gereği olarak Milli Selamet Partisini değil; İslâmiyet, Kur’an ve bu vatan maslahatına  Demokrat Misyonu desteklemektedir.

Nihayet bu iki Risale-i Nur kahramanı bir yerde karşılaşırlar ve uzun bir tartışma yaparlar. İkisi de Nurlara sâdık, Üstada bağlı ve son derece hatip insanlardır. Çok sert münakaşalar olur. Ahmet Feyzi Ağabey, doğru tercihin kendi düşündüğünden yana olduğunu düşünmektedir. Çünkü, din, iman ve Kur’an savunmasını o parti yapıyor görünmektedir. Fakat, Bekir Berk Ağabeyin Risale-i Nurlardan getirdiği deliller ve Üstadın tatbikatından gösterdiği örnekler, Ahmet Feyzi Ağabeyi ikna etmeye yetmiştir. Ve nihayet “Hatasını görüp kabul eden ve o hatadan dönmek isteyen bir kardeşiniz var. Onu aranıza kabul etmez misiniz?” der. Ve gözyaşları arasında bu iki kahraman sarmaş dolaş olurlar. İşte, Asr-ı Saadet misali bir fazilet tablosu. Aynı fazileti, zamanla bazı Nur kahramanları da göstermekten şeref duyuyorlar.

asyanur.info  samicebeci.net  (YouTube-Sami Cebeci videoları)  (YouTube-Sami Cebeci ile canlı Risale-i Nur dersleri)