Bütün insanlık âlemi üçüncü bin yıla büyük umutlarla girdi. 20. asrı iki dünya savaşı, devrilişler, yıkılışlar, ahlâk ve iman bakımından çökülüşler ve sarsıntılarla geçiren devlet ve milletler, en büyük darbeyi iman ve inanç cihetinden yedi. Çünkü yirminci asır, geçmiş asırların hiç benzerini göremediği iki büyük deccala şahit oldu. Birincisi, İslâm âleminde çıkarak aldatmakla iş gören ve nifak perdesi arkasına saklanarak İslâm dinini tahrip etmeye çalışan Süfyan lâkaplı bir şahıs ve heyeti, diğeri de Hristiyan âleminde ortaya çıkan ve bütün dinlere açıktan savaş açan büyük deccal olan komünizm ve dinsizliğin temsilcileri.
Özellikle, maneviyatı inkâr eden maddeci ve tabiat fikrini esas alan ve Allah’ı inkâr temeline dayanan komünizm, Karl Marks ve Engels gibi fikir babaları ve Lenin, Stalin, Troçki ve Mao gibi uygulayıcılarından meydana gelen bir fesat çetesi ve bozguncu şebekeydi. Bu Firavunlaşmış ve Nemrutlaşmış cereyana yataklık eden Sovyetler Birliği, bütün dinlerle mücadele bakanlığı bile kurmuştu. Onlara göre semavi ve beşeri dinler birer afyondu ve insanları uyutuyordu. Bu öylesine büyük bir âfet ve dehşetli bir belâ idi ki, bütün dünyayı maddi ve manevi ateşe vermişti. Hristiyanlık dini bu cereyana karşı mağlûp düştüğü gibi, İslâm dini dahi zaafa uğratılmıştı.
İslâm âleminde çıkan Süfyan cereyanının tahribat ve yıkımları daha da büyüktü. Bin yıldır İslâm dinine gönülden bağlı olan Müslümanların dünya saadetiyle birlikte, ebedi saadetleri de mahvedilmişti. Umutlar tükenmiş ve ufuklar zifiri kararmıştı. Fakat, bu böyle gitmez ve gitmeyecekti. Her geceden sonra bir sabahı, her kıştan sonra bir baharı getiren Cenab-ı Hak, insanlığın da gecesini sabaha ve kışını da bahara çevirecekti ve öyle de oldu. 1980 yıllarının ortalarından itibaren başlayan hızlı bir süreç, 1991 tarihinde komünizmin çökmesiyle ilk meyvesini verdi. Varşova Paktı darmadağın oldu. Sovyetler Birliği tarihin çöplüğüne gömüldü. Allah’ı inkâr fikri büyük ölçüde öldü.
Şimdi sırada Süfyanizm cereyanı var. “Her kemâlin bir zevali vardır.” kaidesince o da ölecek. İstibdat, zulüm, keyfi yönetim, demokrasi düşmanlığı ve Hazret-i Peygamberi (asm) inkâr gibi menfi temellere dayanan Süfyanizm, demokrasi ve hürriyet rüzgârlarına dayanamayıp teslim olmak zorunda kalacaktır. (Devamı yarın)
asyanur.info samicebeci.net (YouTube-Sami Cebeci videoları) (YouTube-Sami Cebeci ile her akşam canlı Risale-i Nur dersleri)
Views: 0