(Dünden devam)

Kayseri’de gençlerle yapılan ilk sohbetten sonra, yatsı namazını müteakip cemaatin asıl hizmet merkezindeyiz. Geniş salon tamamen doluydu. İki buçuk saat süren ders ve sohbeti, gözünü kırpmadan can kulağıyla dinleyen Kayserili gönül dostlarımızda, yeniden hizmeti sahiplenme ruhuyla bir dirayet, şevk ve gayret gözlemleniyordu.

Meslek ve meşrebimizin temel esaslarını paylaşmak üzerine planlanan dersimiz, hepimiz için verimli ve feyizli olmuştu. Her akşam değişik semtlerde Nur derslerinin yapıldığı Kayseri’nin umumi dersi, semt derslerinin de verimli olduğunun bir göstergesiydi.

Öğrenci hizmetlerini de organizeli bir tarzda gerçekleştiren ve her hizmetini istişare ederek devam ettiren Kayserili dâvâ arkadaşlarımızı gönülden tebrik ediyor ve şahs-ı manevi ile birlikte daha nice ihlâslı ve istikametli hizmetlere mazhar olmalarını diliyoruz.

Dönüş için gece bir otobüsünden bilet almıştık. O saate kadar bekleyip, cemaat adına uğurlama vazifesini yapan fedakâr kardeşlerime de şükranlarımı sunuyorum.

Otobüse bindiğimde, bu sefer yan koltukta yirmi beş yaşlarında genç bir delikanlı vardı. Bir saat kadar sohbet ettik. Bitlis ilinin Hizan ilçesindenmiş. Bediüzzaman Hazretlerini biliyordu. Gençlik Rehberi ve Küçük Sözleri okumuş. Bir yıllık avukat olan Veli adındaki genç, mümkün oldukça da namazlarını kılıyormuş. Ona, yanımda bulunan “Said Nursi ve Demokratik Açılım” büroşürü ile “Ölümsüzlük Ülkesine Yolculuk” kitabını imzalayıp hediye ettim. Çok memnun olduğunu ifade etti.

Günü birlik gerçekleşen Kayseri ziyareti, bir hatıra ve inşaallah bir sevap hazinesi olarak âhirete geçmesinin verdiği mutluluk her şeye değmişti. Böyle yapılan irtibatların ise, üç dört sene bir değil, daha sık aralıklarla yapılması da ayrı bir gerçekti.

asyanur.info  samicebeci.net  (YouTube-Sami Cebeci videoları) (YouTube-Sami Cebeci ile canlı Risale-i Nur dersleri)