Mukaddes bir dâvâya inanmış ve gönül vermiş olan insanlar yalnız kendilerini değil, mensubu olduğu milletin de imanını ve ebedi hayatını kurtarmak için her türlü fedakârlığı yapmayı bir hedef olarak kabul ederler.

Bediüzzaman Hazretlerinin “Cemiyetin iman selâmeti uğrunda bir Said değil, bin Said feda olsun.” ifadeleri onların şaşmaz ölçü ve prensipleridir. Ancak, hizmet hizmet derken kendilerini ihmal edenler, bir gün gelir hizmeti de terk ederler. Onun için sürekli okumak ve kendimizi yenilemek vazgeçilmez hayat prensibi olmalıdır.

Hadis-i Şerife göre “Amellerin az da olsa devamlı olanı makbuldür.” Günlük Risale-i Nur okumaları buna göre olmalıdır. Merhum Zübeyir Ağabey “Günde on sayfa okuyan ancak kendini muhafaza eder. On beş sahife okuyan  şevke gelir.  Yirmi sahife okuyan hizmet eder.” demesi çok anlamlıdır. Bu ölçüyü tutturanlar hizmette başarılı olurlar.

Milletin imanına hizmet etmede ve taklit mertebesindeki imanları tahkik mertebesine yükselterek, İslâm dininin yaşanılan bir din haline gelmesinde değişik hizmet vesileleri vardır. Fertlerle teker teker meşgul olmakla onları gafletten kurtarıp uyandırarak, amel sahibi bir mümin konumuna getirmek bir usul olduğu gibi, neşriyat çalışmaları ve sosyal faaliyetlerle de onlara ulaşmak ve iman hakikatlerini duyurmak da bir usuldür. Bu metotların hepsinden yararlanmak şarttır.

Bahsi geçen hakikatin öneminden dolayı Bediüzzaman “Bu zamanda Nurlarla hizmet-i imaniye her tarafta ilânatla ve muhtaç olanların nazar-ı dikkatlerini celb etmekle olur.” demektedir. Değişik metotlarla yapılması gereken bu hizmetlerin gerçekleşmesi için, sürekli hareket halinde olan hizmet ekiplerinin teşkil edilmesi lâzımdır. Hizmet komisyonları da denilen bu ekipler kağıt üstünde kalmamalıdır. Adı var, kendi yok gibi olan böyle komisyonlarla bir yere varmak mümkün olmaz. (Devamı yarın)

asyanur.info  samicebeci.net  (YouTube-Sami Cebeci videoları) (YouTube-Sami Cebeci ile her akşam canlı Risale-i Nur dersleri)

Views: 0