(Dünden devam)
Cumartesi akşamı hizmet merkezimizde olduk. İzmir ve Manisa ilçelerinden gelenlerin de katılımıyla salon tamamen dolmuş ve geniş odalarda bile boş yer kalmamıştı. İki yüz elli kişiyi aşkın bir kalabalıkla paylaştığımız ders ve sohbet hepimiz için bir feyiz ve şevk kaynağı olmuştu.
Bundan bir sene önce yapılan ortak dualar bu geniş mekâna vesile olduğu gibi, daha büyük ve müstakil bir bina nasip etmesi için tekrar Cenab-ı Hakka dualar ettik. Çünkü, Ege bölgesinin incisi olarak takdim edilen İzmir ilinde, ancak böyle merkezler hizmetin yükünü kaldırabilir. Toplumda okumama hastalığından etkilenen bizlerin de, güçlü bir iradeyle düzenli olarak Risale-i Nurların okunması, hem kendimiz, hem aile efradımız, hem de bir araya gelerek birlikte okumalara ağırlık vermemizin lüzumunu, günahların her çeşidinden uzak durmanın gereğini, sene boyu sürecek haftalık paylaşıma dayalı Kur’an hatimlerinin önemini ve Cevşen-i Kebir gibi dualardan sürekli maneviyatımızı beslemenin, iman hizmeti yapabilmek için ne kadar gerekli olduğunu vesaire mütalâa ettik. Soru-cevap bölümüyle aktüel konuların da işlendiği iki buçuk saatlik sohbet vaktinde tamamlanmıştı. Bu Kur’an ve iman hizmetinde emeği geçen herkesi tebrik ediyor ve şevkle hizmete sahip çıkan bu fedakâr ve gayretli insanlardan Rabbimizin razı olmasını niyaz ediyoruz.
Pazar sabahı, bir saatlik bir uçuştan sonra Ankara Esenboğa hava alanına indiğimizde, böyle kudsi bir hizmete iştirak etmenin mutluluğunu yaşıyorduk. Çünkü, bahsi geçen hakikatler özümüzü korumayı ve ruh-u aslîden uzaklaşmamayı temin eder. Bunlar, bize en büyük kuvvetimiz olan ihlâs, sadâkat, tesanüd, terk-i enaniyet, fenâfi’l ihvan, teşrik-i mesâi, teslim, tevekkül, takva, nefsine güvenmemek, kendini beğenmemek, şahs-ı manevi havuzunda erimek gibi, Allah’ın rızasına mazhar kılan ahlâkları kazandırır. Lâkaytlık ve gevşekliği izale eder. Acz-i mutlak, fakr-ı mutlak, şevk-i mutlak ve şükr-ü mutlak vadilerinde koşturur. Gayret ve hizmet duygularını kamçılar ve galeyana getirir. Aksi takdirde dünyevileşme başlar. Enâniyet, gurur, kibir, riya, kendini beğenmek, nefsine güvenmek, kendisini herkesten daha akıllı ve ileri görmek, başkalarını küçümsemek ve beğenmemek, rekabet, kıskançlık, haset ve basit hesaplar gibi ihlâsı kıran ve tesanüdü bozan haller meydana gelir. Onun için özü ve ruh-u aslîyi korumak her şeyin başıdır.
asyanur.info samicebeci.net (YouTube-Sami Cebeci videoları) (YouTube-Sami Cebeci ile her akşam canlı Risale-i Nur dersleri)
Views: 0