Yaklaşık beş milyar yıl önce yaratılarak, güneşe bağlı bir gezegen olan dünyamız, insanlar için bir misafirhane ve bir imtihan salonudur.

Güneşin etrafında elips şeklindeki yörüngesini saatte 108.000 kilometre gibi korkunç bir sür’atle dönerken, kendi ekseni etrafında saatte 1660 kilometrelik bir hızla günlük dönüşünü de yirmi dört saatte tamamlar. Dünya, yaratıldığı günden bu yana, günlük dönüşünü batıdan doğuya dönerek gerçekleştirir. Onun için, her gün doğu tarafından doğar ve batı cihetinden batar ve gözden kaybolur.

Dünyanın güneşe olan en uzak mesafesi 180 milyon, en yakın mesafesi de 137 milyon kilometredir. Bu mesafelerden ne daha uzaklara ve ne de daha yakın mesafeye gidemez. Şayet aksi olsa, dünya ya donar ya da yanardı. O zaman da dünyada hayat olmazdı. Günlük ve yıllık dönüş hızları da sabittir. Azalması veya çoğalması halinde, üstünde bulunan her şeyi fezaya fırlatırdı. Çok ince matematiksel hesaplarla yapılan bu dengeyi dünyaya veren, elbette sonsuz bir ilim ve kudret sahibi olan Yüce Yaratıcıdır.

Kıyamet alâmetlerinden en sonuncusu güneşin doğudan değil, batıdan doğmasıdır. Hadis-i şerife göre, Kıyamet bir Cuma günü akşamı ansızın kopacak ve güneş battığı yerden tekrar doğacaktır. Bu olay, çok açık bir Kıyamet alâmeti olduğundan, imtihan sırrı ortadan kalkar ve tövbe kapısı da kapanmış olur.

Çok ince hesaplamalarla belli bir yörüngede döndürülen dünyanın, Kıyametin kopmasıyla harap olmasını akıldan uzak görmek, akıllı insanların işi olamaz. Bir kuyruklu yıldızın dünyaya çarpması, onun batıdan doğuya olan dönüşünü tersine döndürür. Böylece, batıdan batan güneş, battığı yerden tekrar doğar. Meselâ; her yetmiş altı yılda bir dünyanın çok yakınından geçen Halley Kuyruklu Yıldızının, Allah’ın emriyle dünyaya çarpması gayet mümkündür. Belki de onun böyle bir vazifesi vardır. Yahut, başka bir yıldız da çarpabilir. Allah’ın kudretinde sınır yoktur. (Devamı yarın)

asyanur.info  samicebeci.net  (YouTube-Sami Cebeci videoları) (YouTube-Sami Cebeci ile her akşam canlı Risale-i Nur dersleri)

Views: 0