=DÜNDEN DEVAM=
Günlerimiz dolu dolu geçiyordu. Sanki bir ayı bir haftaya sıkıştırır gibi yoğun bir programlar zinciri hazırlanmıştı. Pazar günü, sabahtan öğleye kadar Wels gençleriyle üç saat süren bir ders yapıldı. Gerçekten bu çok önemliydi. Çünkü, bundan sonra buradaki hizmetleri bu genç kuşak omuzlayacaktı. On beş kadar sayıları vardı. Hepsi de dinamik ve azimli gençlerdi.
Öğle namazından sonra Grieskirchen şehrindeki Yeşil Mevlana camisinde konuşmamız vardı. Biz ulaştığımızda namaz bitmiş ve tespih çekiyorlardı. Hemen bizler de namazımızı kıldık. Grünburg’dan İsmet ve Kâmil Bircan hocalar da sohbet için gelmişlerdi. Dernek başkanı Adnan Koç ve kırk civarındaki cemaatle, yine Risale-i Nur eserlerinden bir saat süren bir dersten sonra, 160 km. uzaklıkta ve Hacı Osman Cerit Ağabeyin kaldığı Heiden reichstein şehrine gittik.
1950 yıllarından beri Risale-i Nur’ları tanıyan ve eski kuşak Nur Talebeleriyle tanışıklığı olan Hacı Osman Cerit Ağabey, bizleri muhabbetle kucakladı. Yenge de bizler için bir hayli zahmete katlanmış, ellerine sağlık. Mikail ve Şevket kardeşlerin arabalarına altışar kişi binmiştik. Bir hayli kalabalık olan cemaatle sohbet koyulaşınca, bir saat tehirli dönmek zorunda kaldık. Karlı dağların tepelerindeki düzlüğe kurulmuş şehirden muhabbet seli içinde ayrılırken, Hacı Osman Cerit Ağabey ve bizler çok duygulu anlar yaşadık. Wels dershanesine döndüğümüzde, vakit yine bir hayli geç olmuştu.
asyanur.info samicebeci.net (YouTube-Sami Cebeci videoları)